Deţinut mort după un incident cu gardienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au deschis o anchetă în legătură cu decesul suspect al lui Constantin Sandu (36 de ani) la Penitenciarul Galaţi. Mai mulţi gardieni au încercat să-l imobilizeze după ce devenise violent, dar brusc i s-a făcut rău şi s-a stins la scurt timp, cu toate că a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei".

Bărbatul a murit la trei zile după ce fusese adus pentru ispăşi o pedeapsă de trei ani de închisoare. Informaţiile privind cauzele morţii lui Constantin Sandu sunt contradictorii. În certificatul de deces eliberat familiei scrie că ar fi făcut stop cardio-respirator. Necropsia dispusă de Parchet a ajuns însă la altă concluzie.

„Moartea bărbatului este suspectă. În urma autopsiei a rezultat că a murit în urma unui şoc traumatic. Au fost audiaţi gardienii care s-au ocupat de imobilizarea deţinutului", a declarat procurorul Alfredo Simionescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Acesta susţine că nu se poate trage, deocamdată, o concluzie.

Familia lui Constantin Sandu, originar din comuna Griviţa, nu va face plângere la Parchet împotriva gardienilor. „Nu avem bani să facem aşa ceva. Nu ştim ce s-a întâmplat acolo, dar a creat probleme. Era violent", a spus mama deţinutului, Dumitra Sandu.

Cu câteva zile înainte de a fi încarcerat, Constantin Sandu a fost internat la Spitalul „Elisabeta Doamna" din Galaţi pentru dezalcoolizare. Bărbatul era dependent de alcool, iar la spital a fost diagnosticat cu „delirium tremens". Când a fost trimis la Penitenciar, medicii i-au recomandat tratament medical specific alcoolicilor, dar l-a refuzat.

Recidivist

Constantin Sandu (foto) era recidivist. El a fost condamnat de alte cinci ori pentru furturile şi bătăile în care a fost implicat. Printre ultimele infracţiuni săvârşite de acesta au fost furtul unei vaci şi sustragerea maşinii preotului din comună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite