Banii primiţi cu diploma „Spiru Haret“, înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 70 de profesori, absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret", trebuie să restituie măririle salariale încasate. Aceştia se simt nedreptăţiţi şi vor să se adreseze instanţelor de judecată pentru a li se recunoaşte studiile.

Cinci învăţători de la Şcoala Gimnazială „Petru Rareş" din Galaţi, care au absolvit, în 2009, cursurile Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii „Spiru Haret", au solicitat angajatorului, toamna trecută, să fie încadraţi în grade didactice superioare. Consiliul de Administraţie al şcolii a fost de acord, iar salariile dascălilor au fost majorate corespunzător., cu sume cuprinse între 160 şi 250 de lei.

Plata în rate

După doar câteva luni, Ministerul Educaţiei a emis o hotărâre potrivit căreia toţi cei care au absolvit specializarea Psihologie la „Spiru Haret" trebuie să revină la salariile anterioare şi să restituie banii primiţi în plus. „Am de dat înapoi 1.500 de lei, încasaţi în nouă luni. Supărarea mea nu este pe cei de la şcoală, care ne-au înţeles şi ne vor reţine sumele în rate, ci pe Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi pe Ministerul Educaţiei, care au permis Universităţii să mai funcţioneze", a spus Maria Radu, una dintre învăţătoarele de la Şcoala 25.

„Mie îmi reţin banii retroactiv, pentru perioada septembrie 2009 - mai 2010, cu toate că atunci aveam, de la inspectorul şcolar general, o adeverinţă prin care beneficiam de aceste drepturi băneşti", a declarat liderul de sindicat din Şcoala „Petru Rareş", Catia Grosu, aflată şi ea în aceeaşi situaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite