O mână de ajutor pentru îngerul fără o aripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra a cântat pentru toţi cei care au venit să o susţină
Alexandra a cântat pentru toţi cei care au venit să o susţină

Sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi a fost neîncăpătoare luni seară, la concertul ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Alexandra Sima. Fetiţa de cinci ani din Galaţi a rămas fără mânuţa stângă în urma unui accident auto petrecut în aprilie.

Peste 500 de spectatori, dar şi colegi de grădiniţă au ţinut să fie prezenţi şi să contribuie la cauza Alexandrei. Pe lângă invitaţiile care au costat 100 de lei s-au strâns bani şi din donaţii individuale, câţiva elevi ai unei şcoli din Galaţi împărţind publicului felicitări în care se puteau introduce bani.

Mai citeşte şi:

Ultimele acorduri Chopin în 2010

Deşi emoţionată, micuţa pianistă a susţinut un recital de peste 20 de minute la orga electronică, şi a încântat audienţa cu colinde româneşti, dar şi cu melodiile copilăriei, precum „Frere Jacques".

A urmat intrarea în scenă a lui Moş Crăciun şi a Mariei Crăciun, fetiţa de zece ani din Galaţi premiată la San Remo. Au mai cântat şi au dansat pentru Alexandra copiii grădiniţei Parfumul Teilor, colegii Alexandrei, dar şi trupa „Estrada Copiilor" de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi.

Proteză pentru doi ani

În acest an s-au strâns peste 90.000 de lei, din care 57.000 după concert.

„Ni s-a luat o piatră de pe inimă. Ne‑am apropiat de suma necesară pentru proteză", spune Monalisa Sima, mama Alexandrei. Mâna bionică pe care o va primi micuţa pianistă nu este o soluţie definitivă. Alexandra are doar cinci ani, astfel că poate folosi mâna artificială care costă 50.000 de euro, doar doi ani, apoi va avea nevoie de alta.

„Protezele trebuie ajustate mereu, deoarece copilul este în creştere, greutatea e variabilă, iar dacă după aceşti doi ani se va folosi de aceeaşi proteză i-ar putea fi afectată coloana", explică mama fetiţei.

Alexandra Sima şi‑a pierdut mâna în luna aprilie, într-un accident care avut loc între Braşov şi Sighişoara, pe DN 13, numit de localnici „drumul morţii".

Cum puteţi să o ajutaţi pe Alexandra

Puteţi face donaţii online prin serviciul internaţional PayPal, folosind un Card de debit sau de credit. Adresa de e-mail pentru plăţi prin PayPal este: monalisa_sima@yahoo.com, iar adresa este

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=RBXJBD83R4CNG 

De asemenea, puteţi face donaţii directe conturile deschise pe numele SIMA ALEXANDRA-ECATERINA:

Cont LEI: RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX
Cont EURO: RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX
Cont USD: RO40 BTRL 0180 2201 W067 48XX
Banca Transilvania Sucursala Galati
Cod SWIFT: BTRLRO22GLA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite