Truc moldovenesc la graniţă: cu nevasta în portbagaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Luca a stat ascunsă sub bancheta din spate a maşinii
Elena Luca a stat ascunsă sub bancheta din spate a maşinii

Locuitorii din Republica Moldova care vor să ajungă ilegal în vestul Europei încearcă să înşele vigilenţa vameşilor prin metode care mai de care mai ciudate.

Ultima „ispravă" a avut loc chiar ieri. Vitali Luca (32 de ani), cu dublă cetăţenie, moldovenească şi franceză, a încercat să intre în România, pe la punctul de frontieră Oancea, cu noua sa soţie ascunsă în bancheta din spate a maşinii.

Bărbatul a uitat să prindă clemele banchetei şi poliţiştii au găsit ascunzătoarea dinspre portbagaj. După ce au fost prinşi, atât el, cât şi soţia sa, Elena, s-au ales cu dosare penale, iar maşina, un Chrysler, de 40.000 de euro, a fost confiscată.

„Bărbatul a declarat că s-a căsătorit în Republica Moldova şi, întrucat eliberarea documentelor de călătorie ale soţiei cu noul nume de familie şi a vizei de tranzit pentru România necesita prea mult timp, a realizat un loc special amenajat prin decuparea podelei şi a banchetei din spate, intenţionând să ajungă astfel până în Franţa", a declarat subcomisarul Maricel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În ultimul an,  172  de persoane au încercat să intre fraudulos în România în zona frontierei gălăţene. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite