Strada care are stâlpi pe mijloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada „buclucaşă“ se află în cartierul Ţiglina III din Galaţi
Strada „buclucaşă“ se află în cartierul Ţiglina III din Galaţi

Într-un cartier de vile, proprietarii caselor fac slalom cu maşinile printre stâlpii de electricitate care se află chiar în mijlocul drumului. Primăria a dat aviz de construcţie celor 15 proprietari, deşi reţeaua de electricitate era deja făcută. Acum, nimeni nu vrea să plătească pentru mutarea stâlpilor.

O stradă din Galaţi are stâlpi de energie electrică chiar pe mijloc.

Povestea aleii a început în anul 2000, când mai mulţi gălăţeni şi-au cumpărat terenuri în spatele Staţiei electrice de 110 volţi, din cartierul Ţiglina III. După câţiva ani, pe acele terenuri s-au ridicat 15 vile. Şi cum era nevoie de o cale de acces, a apărut aleea Dr. Răutu chiar pe suprafaţa pe care se aflau deja stâlpii.

Strada este înscrisă în planul de urbanism al oraşului şi, chiar dacă a fost vorba de o iniţiativă privată, a locuitorilor, ea este acum o cale de acces publică.

Cei de la Electrica spun că ei nu au nicio vină. „Reţeaua electrică a fost construită într-un moment în care zona nu era sistematizată. Construcţiile au apărut ulterior, cu avizul Primăriei. Această instituţie este, de altfel, şi cea care se ocupă de partajarea loturilor de teren şi de includerea lor în planul urbanistic", a declarat Iulian Aramă, directorul Electrica Galaţi.

Mutarea stâlpilor ar costa peste 20.000 de lei

Locuitorii spun că strada e a lor, dar nu vor să dea bani pentru mutarea stâlpilor. „Fiecare dintre cele 10-15 familii care trăiesc pe această stradă a lăsat din proprietate câţiva metri pătraţi pentru alee. Prin urmare, cel puţin teoretic, strada este a noastră. Din păcate, cei de la Electrica ne-au spus că pot muta stâlpii, dar pe cheltuiala noastră", a declarat Maria Ionescu, una dintre proprietare.

Mutarea stâlpilor ar costa peste 20.000 de lei, iar nimeni nu pare dispus să plătescă. Nici Electrica, nici locuitorii, nici primăria. „Potrivit legii, cheltuielile pentru modificarea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice, ca urmare a racordării de noi utilizatori, sunt suportate de cel care a generat modificarea. Adică de proprietari", a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite