Şef de sindicat acuzat de cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Petică, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Tecuci, este acuzat de mai mulţi membri ai organizaţiei că are o atitudine dictatorială. Un exemplu e cazul soţilor Emilia şi Vasile Roşu, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Dimitrie Sturza“ din Tecuci, acţionaţi în instanţă de Petică, după ce şi-au dat demisia din SLI Tecuci.

„Noi am primit de la sindicat ajutoare în valoare de 400 de lei în septembrie 2007, după inundaţiile care au afectat oraşul. La cât de zăpăciţi eram pe atunci nu am văzut că domnul Petică a trecut în contractul de acordare a ajutorului o clauză prin care ni se condiţiona plata acestor ajutoare cu obligaţia de a rămâne în sindicat încă cinci ani", spune Vasile Roşca.

Şi alţi activişti sindicali dezaprobă atitudinea lui Mircea Petică. „E un abuz, e un alt fel de a da bani cu camătă!", afirmă Constantin Ciosu, liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, formaţiune sindicală la care au aderat foarte mulţi refugiaţi din SLI Tecuci.

Contactat telefonic, Mircea Petică nu a făcut decât să confirme ceea ce au declarat dascălii: „Sunt banii mei şi fac ce vreau cu ei", a spus sindicalistul. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite