Scandal din cauza sondei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerică Tăbăcaru arată răspunsul la reclamaţia  adresată companiei OMV Petrom
Valerică Tăbăcaru arată răspunsul la reclamaţia adresată companiei OMV Petrom

O familie din comuna Schela se plânge că lucrările societăţii OMV Petrom le afectează locuinţa, după ce a fost instalată o sondă la mică distanţă de casă.

„Forajul efectiv a început de trei săptămâni. De atunci, este un adevărat infern. Gălăgie, trepidaţii, în fiecare zi, chiar şi sâmbăta şi duminica. Casa nouă, din bolţari, a început să se crape", s-a plâns Valerică Tăbăcaru.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută, conducerea OMV Petrom ar fi trimis un negociator care a încercat să le facă nişte oferte de compensare financiară a efectelor forajelor. „Noi nu vrem bani, vrem doar să se facă dreptate. Am muncit nouă ani la casa asta şi acum începe să se dărâme", a spus şi Amalia Tăbăcaru.

Primarul comunei Schela, Marcel Petrea, este şi el acuzat că nu a apărat cum trebuie interesele oamenilor pentru că nu i-a întrebat dacă sunt de acord cu aceste foraje. El susţine însă că, în documente, lucrarea este în extravilanul localităţii şi că autorizaţiile trebuie obţinute de la Consiliul Judeţean.

Împreună cu reprezentanţii acestuia, edilul a verificat, la începutul lunii noiembrie, legalitatea lucrărilor. Rezultatul: SC Hidraulic SA Moineşti şi OMV Petrom SA au fost amendate pentru foraje fără autorizaţie. Edilul este convins însă că familia Tăbăcaru exagerează. „Au fost unele despăgubiri acordate persoanelor din jurul unor sonde şi acum toţi se plâng că li se dărâmă casele", a declarat Petrea.

În replică, reprezentanţii firmei spun că, după finalizarea prospecţiunilor, exploatarea se va face la o distanţă de peste 50 de metri de locuinţă, aşa cum prevăd legile.

„Lucrările au un caracter temporar, atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al eventualelor produceri de zgomot, vibraţii, noxe de orice fel, acestea având un impact nesemnificativ", a precizat Valter Zaharia, şef Serviciu Proprietăţi din cadrul OMV Petrom SA.

"Noi nu vrem bani, vrem doar să se facă dreptate. Am muncit nouă ani la casa asta.

Valerică Tăbăcaru
localnic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite