Revoluţie în şcoală: inspecţie la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii şi elevii vor fi supravegheaţi de inspectorii şcolari
Dascălii şi elevii vor fi supravegheaţi de inspectorii şcolari

Un sistem informatic modern, bazat pe monitorizare video, va fi introdus în toate şcolile din judeţul Galaţi. Prin intermediul acestui sistem video - unic în România – se vor monitoriza orele de curs mai ales din şcolile din mediul rural.

Conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi explică argumentele care au stat la baza deciziei de monta acest sistem.

„Vrem doar să facem economie de timp, de resurse umane şi de combustibil. Practic, inspectorii noştri nu se vor mai deplasa în judeţ pentru a asista la ore, ci vor sta în faţa monitoarelor şi vor evalua modul în care profesorii îşi fac datoria", a explicat Doruleţ Resmeriţă, inspector general.  

Ideea de a implementa un astfel de sistem le-a venit celor de la ISJ Galaţi în momentul în care supravegherea video a examenului naţional de titularizare a devenit obligatorie.

„Noi, oricum trebuia să achiziţionăm aceste camere de monitorizare pentru examenul de titularizare de anul viitor, aşa că le-am luat mai devreme şi le vom folosi şi pentru aceste monitorizări la clase", a precizat inspectorul general adjunct, Onuţ Atanasiu.

Primele probe vor avea loc astăzi la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu" din Galaţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite