Poliţistul pistolar a fost pedepsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii l-au condamnat ieri la opt ani de închisoare pe Teodoru Toader (32 de ani), fost adjunct de şef de post în comuna Oancea, acuzat de omor calificat. 

În luna august 2009, poliţistul şi-a descărcat pistolul într-un consătean, Ciprian Muşat, împuşcându-l de şase ori. Tânărul de 33 de ani a murit ulterior la spitalul Floreasca din Bucureşti, unde fusese transportat în stare critică.

Instanţa de judecată a luat în considerare la scăderea pedepsei sub minimul de 15 ani faptul că poliţistul a fost provocat de tânăr. La baza acordării circumstanţei atenuante au stat declaraţiile martorilor, care au spus că Ciprian Muşat îi purta pică poliţistului pentru că l-a cercetat într-un dosar penal, în anul 2000.

Familia lui Ciprian Muşat este nemulţumită atât de sentinţă, cât şi de valoarea daunelor acordate. Astfel, judecătorii l-au obligat pe poliţist să plătească 17.000 de lei ca daune materiale şi câte 20.000 de lei drept daune morale pentru fiecare dintre cei trei membri ai familiei Muşat.
Hotărârea primei instanţe poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite