Microbuzul şcolar, folosit ca vestiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii transpiraţi şi plini de noroi s-au schimbat de haine în microbuzul elevilor
Fotbaliştii transpiraţi şi plini de noroi s-au schimbat de haine în microbuzul elevilor

Faptul că microbuzele şcolare mai sunt folosite de edili, ilegal, pentru diverse activităţi legate de interesul al Primăriei, este deja de notorietate.

În comuna gălăţeană Schela, maşina pentru transportul elevilor a fost transformată în microbuz pentru fotbaliştii echipei săteşti. Mai mult, microbuzul a fost şi vestiar pentru jucători, care, pe rând, au lepădat acolo hainele de stradă pentru a-şi îmbrăca echipamentul de joc. La finalul meciului, fotbaliştii transpiraţi şi plini de noroi au repetat operaţiunea în sens invers.

Totul s-a întâmplat cu aprobarea primarului Maricel Petrea, care susţine că era o situaţie care impunea să-şi dea acordul. „Afară ploua şi sportivii nu aveau unde să se schimbe. Ştiu că nu este corect ce am făcut, dar am făcut-o în interesul sportului. Din păcate, se mai fac şi astfel de erori", ne-a declarat primarul.

În schimb, şoferul Viorel Neagu afirmă că a dus doar trei elevi la stadion, toţi trei fotbalişti în echipa locală. Viorel Neagu recunoaşte însă că n-a avut foaie de parcurs pentru această cursă şi că le-a dat voie fotbaliştilor să se echipeze în maşină.

„Potrivit legii, microbuzele şcolare sunt folosite doar pentru transportul elevilor. Suntem curioşi cine decontează aceaste curse şi cum se justifică kilometrii parcurşi", a declarat Doru Rezmeriţă, inspector general şcolar al ISJ Galaţi.

Directoarea Şcolii Gimnaziale din Schela, profesoara Elena Lupu, a fost suspendată din funcţie, deşi aceasta a declarat la ancheta făcută de Inspectoratul Şcolar că nu ştia despre aceste transporturi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite