Gardieni arestaţi pentru uciderea unui deţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis aseară (vineri) să aresteze pentru 29 de zile doi dintre angajaţii Penitenciarului Galaţi. Este vorba despre agentul şef  principal BC şi agentul principal  NC, care sunt acuzaţi că, la 4 iunie, au bătut cu sălbăticie un deţinut până când acesta şi-a dat duhul.

Victima, Constantin Sandu (43 de ani), fusese închis de numai trei zile şi era foarte agitat din cauza crizelor de „delirium tremens" date de dependenţa de alcool. Gardienii l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, iar toată întâmplarea a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

Violenţele s-au petrecut sub ochii inspectorul principal CG, care este şi el inculpat în dosar, dar care a primit deocamdată doar interdicţia de a părăsi localitatea, urmând să fie judecat în libertate. Procurorii au declarat imediat recurs în acest caz, solicitând arestarea şi în cazul lui G.

„Cei doi arestaţi sunt acuzaţi de omor şi purtare abuzivă, iar şeful lor de complicitate la comiterea acestor infracţiuni şi fals intelectual. Victima a fost supusă unor acte extreme de violenţă în trei rânduri", ne-a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Imediat după moartea lui Constantin Sandu, mai mulţi gardieni şi deţinuţi din Penitenciar au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul" că, la Penitenciarul din Galaţi, bătaia este o procedură obişnuită, aceste mărturii fiind preluate apoi şi de procurori.

Anchetă paralelă

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a demarat şi ea o anchetă imediat după moartea deţinutului. Aceasta a scos la iveală faptul că unii ofiţeri de la Penitenciarul din localitate tolerează abaterile disciplinare repetate ale subordonaţilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite