Funcţionarii din Galaţi iau spor de „ţinută decentă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia publică de la Galaţi le râde în nas contribuabililor şi ignoră criza.  396 de funcţionari publici vor primi drepturi speciale pentru „ţinută decentă", potrivit unui articol din Contractul Colectiv de Muncă validat de Consiliul local.

De aceste drepturi, se vor bucura, desigur, şi cei 40 de directori şi şefi de serviciu din Primăria Galaţi, care primesc deja salarii cuprinse între 4.000 şi 8.000 de lei lunar.

Plata se va face sub formă de indemnizaţie trimestrială, în cuantum de 600 de lei net, acordată conform Legii 53/2003. În total, pe an, suma ajunge la 2.400 lei, pentru fiecare angajat al instituţiei, efortul bugetar total ajungând la aproape un milion de lei.

Primarul Dumitru Nicolae şi aleşii locali au concluzionat, la votarea sporului, că funcţionarii au salarii mult prea mici, iar banii nu le ajung pentru ţinute decente. „Nu te poţi prezenta oricum în faţa publicului. Mai ales ca femeie", a spus primarul Nicolae.

„Eu am votat proiectul, este destul de pertinent. Mi s-a părut o chestie în regulă, atât timp cât un angajat din Primărie are un salariu de 700 de lei pe lună", ne-a spus consilierul Picu Apostol Roman.

„Ţinută decentă"

Alţii, cum este cazul consilierul Petre Alexe, au împins lucrurile şi mai departe, făcând referire la introducerea de uniforme. „Am făcut un amendament, prin care sugerăm ca ţinuta să fie la fel pentru toţi funcţionarii. De exemplu, să aibă două costume reprezentative, de aceeaşi culoare, şi un ecuson cu însemnele tricolorului", a spus consilierul.

Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe, ne-a explicat că banii pentru „ţinută decentă" vor fi acordaţi în măsura posibilităţilor financiare.

Interesant este că aceste „drepturi speciale" au fost mascate pentru a nu intra la categoria sporuri. Ele vor intra în categoria cheltuieli materiale, iar angajaţii vor trebui să prezinte o factură din care să rezulte că au folosit banii primiţi pentru a-şi lua haine. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite