Galaţi: Fiul lui Nati Meir, arestat în numele tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Or Meir, fiul lui Nati Meir, fostul candidat la preşedinţie şi fost deputat PRM, a fost arestat, ieri, la Galaţi, pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată.

Avocatul tânărului în vârstă de 19 ani spune că acesta a fost rugat de Nati Meir să se întâlnească cu o anumită persoană pentru a primi suma de 20.000 de euro.

„Este un copil, care a picat pur şi simplu la mijloc. A fost rugat de tatăl lui să se întâlnească cu anumite persoane şi de‑abia ieri-noapte (joi, n.r.), în momentul în care a fost luat de acasă de Poliţie, şi-a dat seama de gravitatea faptei sale", a declarat Violeta Podolianu, avocata lui Meir junior.

Procurorii DNA Galaţi spun că, „în aprilie, Or Meir a ajutat o altă persoană să pretindă suma de 115.000 euro şi a primit pentru acea persoană, de la un denunţător, suma de 20.000 de euro, pentru a influenţa magistraţi-judecători, pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii de arestare preventivă şi judecarea, în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în cazul mai multor persoane judecate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Or Meir rămăsese singur în România, mama sa naturală fiind stabilită de mai mulţi ani în Israel, în timp ce tatăl său, Nati Meir, este închis pentru înşelăciune.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite