Edil-puşcăriaş, invitat la şedinţa consiliului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iacov Bărceanu (42 de ani), fost primar al comunei Schela, a depus până acum mai multe cereri de întrerupere a executării pedepsei (de patru ani şi şase luni de închisoare) la care este condamnat pentru înşelăciune.  Toate cererile au fost respinse, mai puţin „permisia“ cerută pentru duminică, 23 ianuarie, ca să participe la un botez.

Luni la rând, după ce fostul edil a fost încarcerat, activitatea Primăriei Schela a fost paralizată pentru că Iacov Bărceanu nu apucase să îşi delege atribuţiile viceprimarului, iar contractele derulate cu fonduri europene au fost pe punctul de a fi blocate din acelaşi motiv.

În urmă cu trei zile, fostul primar a ieşit însă pe poarta Penitenciarului Brăila pentru a participa la botezul finilor săi de cununie. Cu această ocazie, a fost invitat şi la şedinţa Consiliului Local. „Este un lucru normal ceea ce s-a întâmplat. A participat şi la sedinţă pentru că a fost un primar bun şi-l respectăm în continuare", a explicat Maricel Petrea, fostul viceprimar din Schela, în prezent primar.

Iacov Bărceanu a fost încarcerat la Penitenciarul Brăila în luna iulie 2010 şi lucrează la spălătoria închisorii. Fostul primar al comunei Schela a fost condamnat pentru prejudicierea AJOFM Galaţi cu circa 300.000 de lei prin angajarea fictivă a 120 de persoane la firma pe care o administra. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite