Galati:Cheltuieli inutile pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Nicolae asigură că toate achiziţiile sunt perfect legale
Dumitru Nicolae asigură că toate achiziţiile sunt perfect legale

În perioadă de recesiune economică, Primăria Galaţi nu scurtează lista de achiziţii şi servicii contractate. De pildă, Primăria plăteşte 150.000 de lei pe an firmei SC Envirotech pentru închirierea toaletelor ecologice. Contractul este de 500 de euro pentru fiecare toaletă, care reprezintă 50% din preţul de cumpărare.

„Şi eu am zis că e mai bine să le cumpărăm. O toaletă costă doar vreo 1.000 de euro", a recunoscut Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei.

Alţi 112.380 lei au fost cheltuiţi pentru realizarea unor expertize tehnice pentru Faleza Dunării, Sala Sporturilor şi un pasajul pietonal. Documentele întocmite nu au fost folosite nici pentru fundamentarea unor investiţii, nici pentru altceva.

Primăria a mai cumpărat şi 5.000 de măşti faciale, în valoare de 1.950 de lei, precum şi sacoşe din plastic personalizate de la Librăria „Mihai Eminescu" , în valoare de  4.710 lei. „Am luat pungile pentru că ne trebuiau pentru activităţile interne ale instituţiei. Le-am personalizat cu numele instituţiei să fie mai estetice", a spus primarul Dumitru Nicolae.

Tot în acest an, au fost achiziţionate 20 de mese de şah din plastic de la o firmă din Bucureşti, la 1.500 de lei bucata. La capătul listei de cheltuieli stă suma de 17.250 de lei achitată firmei SC Danmar Impex pentru repararea celor 25 de coşuri de fum ale clădirilor proprii. Banii au fost folosiţi pentru cosmetizare, întrucât niciun imobil nu are coşuri funcţionale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite