Au bătut echipajul SMURD după ce au dat un apel fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au ajuns la un caz, membrii echipajului SMURD au devenit, din salvatori de vieţi, victime. Luni seară, la dispeceratul 112 din Galaţi s-a primit un apel de urgenţă prin care se anunţa că o adolescentă era în stare foarte gravă fiindcă a înghiţit un flacon cu Diazepam.

La faţa locului, echipajul a avut surpriza să constate că pacienta era conştientă şi nu inghiţise medicamente. Era doar deprimată pentru că-i murise bunica.

Doctorul Angel Trifan a reproşat familiei de etnie rromă că a solicitat echipajul SMURD deşi prezenţa acestuia putea fi necesară la un caz cu adevărat grav. În momentul în care Trifan a ieşit din casă pentru a chema prin staţie o ambulanţă, asupra lui şi a paramedicului s-au năpustit doi bărbaţi, Sterian Şerban (36 de ani) şi Valeriu Şerban (21 de ani), care i-au lovit cu pumnii, cu picioarele şi cu un par.

„Ni s-a spus că au minţit operatoarea de la 112 pentru a sosi cât mai repede echipajul. Le-am zis că va veni un alt echipaj, de la Ambulanţă, şi că noi ne retragem. În acel moment au tăbărât pe mine şi m-au lovit pe la spate cu pumnii şi cu picioarele. M-au lovit şi cu un lemn. Doi bărbaţi, ţigani, au închis poarta şi am rămas baricadaţi", a povestit şocat doctorul Trifan.

Paramedicul a fost şi el lovit, iar asistenta a scăpat doar cu înjurături şi ameninţări. Agresorii au fost amendaţi  cu câte 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii publice, dar Spitalul de Urgenţă şi doctorul Trifan s-au constituit părţi civile şi solicită plata unor daune materiale şi morale.

"M-au lovit şi cu un lemn. Doi bărbaţi, ţigani, au închis poarta şi am rămas baricadaţi."
Angel Trifan
medic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite