Gabriel Oprea: Doar 20% din pensiile sub 3.000 lei au scăzut. Vezi tabelele cu pensiile recalculate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a afirmat miercuri că doar 20% din pensiile sub 3.000 lei au scăzut. El şi-a început declaraţia cu critici puternice la adresa  politicienilor care "au minţit în legătură cu pensiile militarilor" şi a încheiat-o prin a-i mulţumi preşedintelui Traian Băsescu, care "a fost mereu alături de militari".

Vezi aici tabelele cu pensiile recalculate de Minsiterul Apărării Naţionale, pe funcţie, grad şi sumă.

Până miercuri, MApN a procesat 25.798 de dosare de recalcuare a pensiilor pe baza adeverinţelor de venit, informează site-ul instituţiei. Dintre acestea, în 18.293 de cazuri pensiile cresc.

Din cele 3.272 de dosare ale pensionarilor cu carieră militară completă, toate pensiile de până în 3.000 de lei cresc, adică pentru 1.913 pensionari militari. În cazul pensiilor de peste 3.000 lei, 717 cresc, iar 642 scad.

În cazul pensionarilor cu carieră militară incompletă au fost analizate 22.526 de dosare. Dintre acestea 19.262 sunt cu pensii sub 3.000 de lei, astfel că în cazul a 15.104 s-a realizat o majorare, iar pentru 4.158 de cazuri o reducere.

Totodată, potrivit sursei citate, din cele 3.264 de pensii peste 3.000 de lei, din categoria pensionarilor cu carieră militară incompletă, 559 pensii vor fi majorate, iar 2.705 scad.

Ministrul Gabriel Oprea a susţinut miercuri o declaraţie de presă în care i-a criticat dur pe politicienii care "nu ştiu ce înseamnă să fii militar" şi au manipulat în privinţa recalculării pensiilor celor din Armată. "Cine vrea atacuri politice, să mă atace pe mine, nu pe militari. Am asistat în ultimele zile la un atac sistematic la adresa Ministerului Apărării Naţionale pentru că unii politicieni mint cu neruşinare cu cifrele oficiale pe masă", a afirmat Gabriel Oprea, adăugând că este alături de militari. El a amintit şi de tatăl său, căpitanul Constantin Oprea, care a murit la datorie la vârsta de 39 de ani.

"Militarii îşi vor primi banii până la ultimul bănuţ", a precizat ministrul Apărării, care l-a final i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru că "a fost mereu alături de militari".

Ce a mai declarat ministrul Gabriel Oprea:

- Le mulţumesc celor 5.000 de oameni din minister care au lucrat la recalcularea pensiilor militarilor.

- Munca acestor oameni este umbrită de cei care încearcă să o târască în politic. Acestora le spun clar: "Să le fie ruşine!".

- Ei nu ştiu ce înseamnă să fii militar.

- Toţi militarii pot consulta pe site-ul ministerului cuantumul pensiei. Am pus acolo informaţiile.

- Baza de date va fi actualizată în fiecare săptămână, imediat după procesare. Sunt procesate circa 1.000 de dosare pe zi.

- Ministerul pune la dispoziţia militarilor şi un număr de telefon în reţeaua Romtelecom, unde pot solicita informaţii: 0800 808 880.

- Toate pensiile de până la 3 mii de lei, pentru cei cu stagiul complet, au crescut.

- Doar 20% dintre pensiile de până la 3 mii de lei au scăzut.

- Faptul că militarii au fost puşi pe drumuri pentru a obţine adeverinţe este o minciună neruşinată.

- Pensionarii ale căror dosare nu au fost calculate încă vor primi retroactiv pensiile cuvenite.

- Recalcularea este în avantajul militarilor şi îi rog să citească legea şi să nu se lase manipulaţi.

Până la 18 ianuarie, Ministerul Apărării Naţionale a procesat 25.798 din cele aproape 60.000 de dosare:

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite