Gabriel Oprea către studenţi: Intrând în armată, v-aţi asumat o misiune pe cât de dificilă, pe atât de onorantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mesajul transmis studenţilor de la Academia Tehnică Militară, la depunerea jurământului militar, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, i-a felicitat pe tineri pentru alegerea făcută, dar le-a atras atenţia că prin jurământul depus se alătură celor care ''pun mai presus decât viaţa împlinirea datoriei faţă de ţară''.

''Intrând în Armata Română nu v-aţi ales doar o meserie pe care trebuie s-o slujiţi cu credinţă, ci v-aţi asumat o misiune pe cât de dificilă, pe atât de onorantă", a explicat Oprea în deschiderea mesajului său.

"Sunteţi oamenii excepţionali care fac un legământ cu ţara, atunci când rostesc jurământul: 'Jur să îmi apăr ţara chiar cu preţul vieţii'. Excepţionali sunt toţi cei care îşi asumă misiuni în teatrele de operaţii", a subliniat ministrul Apărării.

"Este un moment al vieţii care va rămâne pentru totdeauna ca un reper moral la care vă veţi raporta cu mândrie în tot ceea ce veţi face de aici înainte, în cariera armelor, îmbrăţişând un destin asumat doar de cei puternici şi curajoşi, care îşi iubesc cu adevărat Patria în care s-au născut'', a mai adăugat Oprea.

El le-a cerut tinerilor să îşi "însuşească cunoştinţele şi deprinderile necesare pentru a putea acţiona cu dinamism, eficienţă şi competenţă în orice misiune vor primi".

Ministrul Apărării a punctat şi faptul că de Ziua Armatei României, în 25 octombrie, toate unităţile militare din ţară şi în teatrele de operaţii, la cimitirele şi monumentele ostaşilor români, de peste hotare, au avut şi au loc, ceremonii militare şi religioase. El a precizat că se aprind lumânări şi se depun coroane de flori din partea MApN şi a asociaţiilor veteranilor de război, precum şi din partea cadrelor militare în rezervă şi retragere, transmite Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite