Gabonul îşi închide frontierele terestre, aeriene şi maritime după decesul preşedintelui Bongo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma decesului preşedintelui Omar Bongo Ondimba, ministerul Apărării din Gabon a decis luni "închiderea frontierelor terestre, aeriene şi maritime" , potrivit unui comunicat transmis de televiziunea publică RTG1, informează AFP.

Ministerul Apărării, condus de Ali Ben Bongo Ondimba, fiul preşedintelui defunct, a decis "închiderea frontierelor terestre, aeriene şi maritime", potrivit textului citit de secretarul general adjunct al acestui departament, Guy-Louis Bertrand Mopango, care nu a precizat durata acestei măsuri.

El a mai anunţat "mobilizarea tuturor componentelor forţelor apărării pe întreg teritoriul" şi "securizarea locurilor şi a clădirilor administrative sensibile".

"În interesul superior al naţiunii, Ministerul Apărării Naţionale cere populaţiei să-şi sporească vigilenţa şi patriotismul în faţa acestei încercări dificile şi dureroase pe care o traversează ţara noastră în acest moment", se spune în comunicat.

Preşedintele Gabonului, Omar Bongo Ondimba, aflat la putere de 42 de ani şi decan al şefilor de stat africani în exerciţiu, a murit luni la vârsta de 73 de ani, în Spania, a anunţat premierul după o zi de incertitudine în ceea ce priveşte starea liderului african.

Omar Bongo, spitalizat într-o clinică din Barcelona de la începutul lunii mari, a murit luni în primele ore ale după-amiezii, potrivit unui mesaj scris de premierul gabonez Jean Eyeghe Ndong şi înmânat jurnaliştilor de la faţa locului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite