Gabi Căldăraru:„Din second-hand, am ajuns la Ateneu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa a început povestea de succes a lui Gabi Căldăraru, în vârstă de 11 ani. A jucat deja în două piese pe scena Ateneului din Iaşi şi visează la o carieră în teatru

Pe strada Baş Ceauş, din cartierul ieşean Tătăraşi, mulţi dintre rromii aciuaţi acolo îl ştiu de „Piciul” sau „Băiatul care a jucat la Ateneu”. Mereu în căutare de bani, Gabi e greu de găsit. „Acum câteva minute l-am văzut la sicrie, cerşea”, spune un puşti mic şi îndesat. Aleargă după el cu sufletul la gură să-l cheme. După câteva minute se întoarce gâfâind. „Numa’ ce s-a urcat în tramvai. Se duce la capăt la depou să-şi ia nişte haine”, mai spune cu răsuflarea tăiată prichindelul.

„Le-am spus să nu fure
că îmi fac belea!”

Aşa e viaţa lui Gabi Căldăraru, o goană continuă pe străzile Iaşiului. Destinul i-a oferit însă răgazul să-l întâlnească pe Benoît Vitse, fostul director al Ateneului Tătăraşi, într-un magazin second-hand.

„Eu stăteam pe acolo, iar domnul Benoît căuta nişte cravate. A întrebat-o pe vânzătoare dacă nu cunoaşte un puşti care să poată juca într-o piesă. Aşa ne-am cunoscut şi, ulterior, a văzut că joc frumos. Practic, din second-hand, am ajuns pe scena Ateneului Tătăraşi”, îşi aminteşte Gabi.

La un moment dat, puştiul a trebuit să-şi aducă pe scenă şi rudele, pentru figuraţie. „Le-am spus dinainte să nu fure sau să pună mâna pe ceva, că altfel îmi fac belea”, mai povesteşte vedeta pieselor montate de Vitse la Ateneu, „Axa pământului trece prin şoldurile tale“ şi „Lorca“.

Şcoală şi însurătoare

Îmbrăcat cu o gecuţă
neagră, cu gulerul ridicat până la urechi, actorul din Baş Ceauş are planuri mari. „Vreau să mă pun la şcoală din toamnă şi să mă însor”, spune cu hotărâre băiatul. Pe jumătatea lui o cheamă Sedra şi i-a fost promisă, aşa cum cere tradiţia romilor, încă de la naştere.

Mărturiseşte că părinţii lui, plecaţi la muncă în Italia, au plătit deja 6.000 de lei pentru fată şi trebuie să mai dea încă 15.000 de lei. „E bine când eşti căsătorit, mai ales dacă voi deveni vedetă de film. Sunt îndrăgostit de Sedra. Ea are vreo 12 ani. Când vom împlini 18 ani ne vom căsători şi legal”, mai destăinuie micul actor.

Deocamdată, Gabi Căldăraru stă departe de scenă, pentru că la Ateneul Tătăraşi nu se mai montează nicio piesă în care să se găsească un rol şi pentru el. Cu toate acestea, puştiul îşi face mereu de treabă prin faţa instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite