Mută primăria pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retrocedarea, prin hotărâre judecătorească definitivă, a sediului Primăriei Galaţi, a „băgat în şedinţă" autorităţile locale, care nu reuşesc să găseascăo soluţie pentru a asigura funcţionarea în condiţii normale a instituţiei. Negocierile dintre Pierre Macri, noul proprietar, şi primarul Dumitru Nicolae sunt în impas.

Valoarea clădirii, ce rezultă din evaluările făcute de experţii proprietarului, este de 5,5 milioane de euro, iar municipalitatea nu are aceşti bani. Edilul susţine că a cerut ajutor de la Guvern, însă fără succes. „Am solicitat Guvernului să ni se dea banii necesari cumpărării imobilului, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor primării din ţară.

La începtul acestei săptămâni am primit răspuns că Guvernul nu dispune de fondurile cerute de noi şi că va trebuie să ne descurcăm la nivel local. Săptămâna aceasta vom avea o nouă întânire cu moştenitorul şi sperăm să găsim o soluţie. În caz contrar, mutăm birourile pe trotuar", a declarat Nicolae".

Preţul final care va fi plătit pentru sediul Primăriei va trebui aprobat în Consiliul Local, iar cei mai mulţi dintre consilieri consideră că preţul cerut de Pierre Macri este exagerat de mare. „Voi vota doar dacă se va cere un preţ corect. Este aberant să plătim cinci milioane de euro pentru o clădire care face mai puţin de jumătate. Cred că nimeni nu îşi va asuma acest preţ, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu banii publici", a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Ameninţă cu evacuarea

Municipalitatea gălăţeană poate ajunge chiar în situaţia de a plăti chirie pentru sediul în care funcţionează, soluţie pe care nici noul proprietar nu o exclude. „Pe mine mă interesează să reglementam odată situaţia imobilului. Sa discutăm fie cumpărarea, fie plata unei chirii", a declarat Macri, care a mai precizat că nu poate să aştepte mai mult de două săptămâni rezolvarea problemei. „Dacă nu ajungem la un acord, voi cere evacuarea silită", a mai spus proprietarul.

Fostul „Grand Hotel", transformat după naţionalizare în sediul Primăriei Galaţi, a fost câştigat anul acesta, după şase ani de judecată, de Pierre Macri, în calitate moştenitor al unui dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ din perioada interbelică - Dimitrios Macri. Municipalitatea a pierdut, cu acest prilej, şi parcarea adiacentă, precum şi parcul din imediata apropiere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite