Furtuna l-a lăsat pe subprefectul de Iaşi fără uşi la casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna de la sfârşitul săptămânii a distrus, la Iaşi, acoperişurile mai multor locuinţe şi a smuls din rădăcină sute de copaci. Zeci de localităţi au rămas fără energie electrică.

Furtuna de la sfârşitul săptămânii a distrus, la Iaşi, acoperişurile mai multor locuinţe şi a smuls din rădăcină sute de copaci.
Zeci de localităţi au rămas fără energie electrică. Două persoane au fost rănite şi trei autoturisme, avariate. Potrivit specialiştilor de la Centrul regional meteo Moldova, în judeţul Iaşi rafalele de vânt au atins o viteză de 28 m pe secundă, fapt ce a dus la producerea a numeroase pagube. "Cele mai afectate localităţi au fost ţibana, ţibăneşti şi Iaşi. Au fost înfiinţate trei comisii, care zilele acestea vor inventaria toate pagubele: distrugeri de acoperişuri şi garduri sau terenuri agricole compromise", a declarat Florin Ungureanu, subprefectul de Iaşi. Acesta a atras însă atenţia că proprietarii locuinţelor care nu au autorizaţie de construcţie nu vor putea primi despăgubiri de la bugetul de stat. "Asta este legea, nu avem ce face", a adăugat subprefectul. De altfel, furtuna de la sfârşitul săptămânii trecute l-a lăsat pe Florin Ungureanu fără uşi la casă. "Din neglijenţă, am lăsat uşile casei deschise. În mai puţin de un minut, vântul m-a lăsat fără uşi, pentru că balamalele erau foarte proaste. Am comandat unele mult mai trainice şi le voi înlocui", a spus subprefectul de Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite