Furtuna le-a făcut gorjenilor noaptea albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de livezi, grădini de legume şi parcele întinse cu viţă-de-vie au fost afectate

Codul portocaliu instituit ieri, la ora 18.00, şi ridicat abia în această dimineaţă, la ora 9.00, a fost o problemă pentru mulţi dintre gorjeni. În comuna Plopşoru oamenii n-au putut dormi din cauza vijeliei şi s-au uitat neputincioşi cum le-a fost distrusă munca de peste an.
„Mi-a distrus furtuna toată grădina. Nu mai am nimic, nici roşii, nici fasole. Chiar şi viţa-de-vie e fost grav afectată. A fost o nenorocire“, a declarat Maria Barbu, din Sărdăneşti.
În acelaşi sat au fost două gospodării inundate, dar şi mai mulţi oameni au fost nevoiţi să dreneze apa din curţi, care ameninţa să le intre şi în case.

Probleme şi la Bâlteni


Locuitorii comunei Bâlteni n-au închis nici ei un ochi din cauza furtunii. Viitura de pe versanţii din apropierea satelor i-a făcut să sape şanţuri până spre dimineaţă. „Am avut probleme mari cu pădurea. Apa a adus în stradă foarte multă mizerie, dar, cu ajutorul localnicilor, am lărgit şanţurile şi am avut doar o singură gospodărie inundată“, a declarat primarul Vasile Vlăduleanu.
Tot o găspodărie a fost inundată şi la Tismana, însă primarul nu avea habar despre acest incident. „Nu am avut probleme. A plouat ceva, dar n-a fost nimeni inundat. Acum câţiva ani au fost inundaţii“, declara astăzi alesul din Tismana, Coste Buzianu .

Târgujienii, fără apă


Din cauza furtunii târgujienii nu mai pot beneficia de apa provenită din sursa de suprafaţă, Şuşiţa Verde. Reprezentanţii Aparegio şi-au cerut scuze public pentru scăderea presiunii apei la robinete, asigurând populaţia că situaţia ăşi va reveni la normal în cursul acestei seri. Până atunci, municipiul Târgu-Jiu va fi alimentat cu apă din sursa de rezervă de la Iezureni. De aseară şi până azi-dimineaţă, în mai multe cartiere din Târgu-Jiu, străzile au fost acoperite cu apă, iar circulaţia pietonală a fost imposibilă. Chiar şi traficul rutier s-a desfăşurat greu. Problemele apar la fiecare ploaie, cu preponderenţă în cartierul Vărsături, strada Bicaz, Aleea Brânduşei, Luncilor şi strada Zambilelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite