Furt de proporţii la Trezoreria Paşcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Mihalache, salariată la Trezoreria din Paşcani, este acuzată că a sustras din instituţie 1,5 miliarde de lei vechi, adică leafa sa pe 10 ani. Metoda prin care Elena Mihalache şi-a

Elena Mihalache, salariată la Trezoreria din Paşcani, este acuzată că a sustras din instituţie 1,5 miliarde de lei vechi, adică leafa sa pe 10 ani.
Metoda prin care Elena Mihalache şi-a însuşit această sumă nu este deloc complicată: zile în şir, la adăpost de privirile colegilor, casiera a înlocuit bancnotele de 500.000 de lei cu cele de 100.000 de lei, pe care le punea în mijlocul fişicurilor cu bani. Frauda a fost descoperită la sfârşitul lunii noiembrie 2005, dar nimeni de la Finanţele Judeţene nu a suflat o vorbă. În prezent, Mihalache este cercetată în stare de libertate pentru furt, riscând între trei şi 15 ani de închisoare. Până la ora actuală, au fost recuperate aproximativ 800 milioane de lei.
Furtună de sancţiuni
Gestul păşcănencei a fost urmat de o furtună cu sancţiuni care au curs pe toate liniile ierarhice, de la şefii din Paşcani şi până la directorul Trezoreriei Iaşi. Viorica Amariţei, şefa Trezoreriei de la Finanţele Judeţene Iaşi, nu va mai beneficia de nicio majorare de leafă timp de un an şi nu va promova în funcţia publică pe o perioadă de trei ani. Decizia a fost dată în cadrul comisiei de disciplină care a analizat cazul furtului din buzunarul statului. "Voi contesta decizia comisiei", a declarat Viorica Amariţei. Aceeaşi comisie a decis ca Florin Buiuc, fost şef serviciu trezorerie la Paşcani, să fie schimbat rapid din funcţie cu Gabriela Higeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite