Furnizorul de heroină pentru deţinuţi, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Narcotice, din cadrul BCCOA Craiova, cercetează provenienţa stupefiantelor ascunse în bucata de kaiser

Însoţită de Ştefan Iamandi (19 ani), Mirela Stela P. (33 ani) s-a prezentat, aseară, la ora 18.15, la sectorul de vizite al penitenciarului, exprimându-şi dorinţa să-şi vadă concubinul, deţinutul Gheorghe Păun. Bărbatul ispăşeşte o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 8 luni, pentru furt calificat. Femeia avea asupra ei un pachet pentru persoana încarcerată, colet pe care gardienii de la  PMS l-au luat la verificat.

La control însă, gardienii au descoperit ascunsă într-o bucată de kaiser o bilă cu diametrul de circa 2 cm, în care se aflau 10 grame de praf alb, suspectat a fi heroină. “La controlul specific efectuat asupra bagajelor, s-a descoperit, disimulată într-o bucată de kaiser, o substanţă gălbuie, învelită în staniol. Cum substanţa era suspectă, a fost solicitat sprijinul ofiţerilor Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Craiova şi, într-o operaţiune comună cu angajaţii penitenciarului, s-a reuşit identificarea şi reţinerea suspecţilor”, a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMS Craiova. În momentul descoperirii pliculeţului cu drog, femeii i s-a făcut rău, anchetatorii fiind nevoiţi să cheme o ambulanţă.

Destinatarul drogului, un traficant cu state vechi
Cercetările au fost preluate de poliţiştii de la BCCO Craiova sub coordonarea unui procuror DIICOT. “Efectuându-se testarea preliminară cu trusa narcotest, substanţa depistată de către supraveghetorii de la PMS Craiova a dat reacţie pozitivă la heroină”, ne-a precizat în această dimineaţă comisarul Octavian Stanciu, şeful Antidrog din cadrul BCCOA Craiova.  Femeia, reţinută iniţial pentru încercarea de a introduce drogul în penitenciar, a fost lăsată în libertate. În urma anchetei poliţiştilor, s-a stabilit că de fapt destinatarul drogurilor nu era concubinul acesteia, Gheorghe Păun, ci colegul său de celulă, Marian Kalimache Iamandi (23 ani), din Bucureşti. Acesta este întemniţat la PMS Craiova în urma unei condamnări de 7 ani pentru trafic de droguri. Heroina a fost introdusă în kaiser de fratele condamnatului, Ştefan Iamandi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite