Funicularul poate deveni „autobuz” pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală este atrasă de potenţialul turistic al funicularului, care a fost folosit pentru transportul calcarului.

Simbolul istoriei industriale a oraşului este tras pe „ linie moartă“ din anul 1992, iar TMK Reşiţa şi-a propus să-l vândă. „ Funicularul este scos la vânzare de doi ani de zile. A fost interesat un investitor din Italia de el, dar s-a renunţat“, a afirmat

Romulus Ioan, directorul executiv al TMK Reşiţa.
Obiectivul oferă un anumit specific oraşului, iar pentru acest lucru, administraţia locală doreşte să-l cumpere. Un alt motiv pentru care se intenţionează achiziţionarea lui este legat de faptul că administraţia doreşte să transforme zona Dealul Golului într-o zonă turistică, un loc care să ofere posibilităţi de agrement pentru reşiţeni şi nu numai. Dacă această idee va deveni realitate, funicularul ar putea fi transformat într-un mijloc de transport al turiştilor către zona de petrecere a timpului liber. A fost folosit ca mijloc de transport pentru calcarul din Valea Domanului către aglomeratorul din Mociur timp de mai mulţi ani. Funicularul a fost construit în perioada 1963-1964.

Trecut
Funicularul transporta calcar din Valea Domanului până la Mociur

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite