Funeriu: "Voi fi foarte ferm împotriva celor care încearcă să boicoteze BAC-ul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat în cea de a doua videoconferinţă cu inspectorii şcolari din ţară că bacalaureatul se va ţine în mod normal, conform grilei iniţiale. Funeriu a spus că va fi foarte ferm împotriva celor care încearcă să boicoteze examenul.

Declaraţiile ministrului Daniel Funeriu:

Am fost la Iaşi, am discutat cu elevii, părinţii, liderii de sindicat, directorii de centre locale de examinare.

Am speranţa că astăzi stăm mult mai bine decât ieri. La nivel naţional situaţia se prezintă mai bine, ieri, undeva la 90% dintre centrele de BAC funcţionau la parametrii normali.

Am vizitat astăzi presa la minister, am văzut că înregistrarea primei videoconferinţe a ajuns la presă şi le mulţumesc celor care au dat presei acea înregistrare.

Să vedem care e stiuaţia la nivel naţional.

Imediat ce acestă conferinţă este terminată, toate şcolile şi liceele în care se desfăşoară bacalaureatul, să puneţi afişe mari că BAC se desfăşoară conform graficului iniţial, în condiţii normale.

Rugămintea mea este să discutăm cât mai mult cu liderii sindicali, liderii de opinie, asociaţiile de părinţi şi să trecem acest BAC cu bine. Să verificăm funcţionarea transferelor de fişiere.

1. Nu acceptăm sub nicio formă, voi aplica legea în integralitate, niciun fel de contribuţie financiară a elevilor sau a părinţilor. Este un subiect care apare an de an şi însănătoşirea societăţii româneşti începe cu a avea obiceiuri sănătoase încă de pe băncile şcolii.

2. Tot ceea ce ţine de o posibilă fraudarea a examenului, supraveghere mai neatenă, trecere cu vederea vrea să dispară. Voi merge foarte mult în ţară, aşa cum am fost şi în această perioadă.

3. Încheierea situaţiei şcolare a elevilor olimpici, din informaţiile pe care le avem lucrurile sunt în ordine, dar vă rog să fim atenţi la acest lucru.

4. De asemenea, după ce vom trece de această probă lingvistică,  monitorizăm încheierea situaţiei şcolare pentru toţi elevii.

Voi fi foarte ferm împotriva celor care încearcă să boicoteze examenul.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite