Funeriu: Am oprit finanţările pentru trei academii şi vom economisi 13 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care a oprit finanţările pentru Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Academia Oamenilor de Ştiinţe din România şi Academia de Ştiinţe Medicale, a declarat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Aceste trei academii vor funcţiona în continuare exclusiv pe baza veniturilor proprii. Ele au fost înfiinţate după 1990. A nu se confunda cu Academia Română, care nu este implicată în această iniţiativă legislativă", a declarat Funeriu.

Potrivit ministrului, OUG va aduce la bugetul statului circa 13 milioane de lei, echivalentul sumei plătite într-un an pentru rechizitele a 600.000 de elevi.

Totodată, Funeriu a mai spus că se va face o analiză pentru deblocarea unor anumite posturi din învăţământul superior, în special a celor de intrare în sistem: de la asistenţi până la lectori.

Întrebat la conferinţa de presă despre eventuala sa schimbare din funcţie, Funeriu a spus râzând: "Orice ministru este remaniabil din prima zi de mandat. Eu sunt ocupat acum cu prima zi de şcoală", adăugând că premierul trebuie să spună dacă este sau nu mulţumit de activitatea ministrului Educaţiei.

Daniel Funeriu a precizat că în şedinţa de Guvern nu s-a discutat despre remaniere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite