Funeriu: "Greva profesorilor nu va afecta probele de bacalaureat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, invitat la TVR, a vorbit despre problemele din Educaţie şi a oferit o serie de soluţii în privinţa unor porbleme stringente, cum ar fi efectele grevei profesorilor asupra probelor de bacalaureat.

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu este de părere că profesorii trebuie să se perfecţioneze prin trei ani de licenţă, doi ani de masterat - care vor fi plătiţi. "După terminarea masterului profesorul va face un an de stagiatură sub tutela unui profesor mentor", a declarat ministrul la TVR.

Examenul de bacalaureat pentru elevii care au avut ghinionul să fie programaţi în ziua în care au anunţat profesorii grevă vor fi reprogramaţi. Unii dintre profesori au preferat să renunţe la grevă pentru ca elevii să susţină proba.

Ministrul Educaţiei susţine că nu a fost grav afectat calendarul probelor, perturbarea cauzată de greva programată pe ziua de 22 aprilie urmând să se rezolve pe plan local.

Funeriu este de părere că o specializare foarte timpurie nu este benefică pentru studenţi din moment ce o persoană îşi schimbă meseria de trei ori până la pensionare, statistic vorbind.

Ministrul s-a declarat surprins de faptul că studenţii sunt capabili să se organizeze şi să aibă un punct de vedere vehement.

Vom avea o universitatea românească în top 500 în momentul în care nu vor mai fi tranzacţii cu lucrări de licenţă, în momentul în care accesul profesorilor tineri competenţi nu va mai fi blocat, a declarat Funeriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite