Fundaţia condusă de Laszlo Borbely a primit bani de la Guvern. Vezi ce spune ministrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely
Laszlo Borbely

Fundaţia Culturală "Dr. Bernady Gyorgy", condusă de ministrul Laszlo Borbely, a luat, în ultimii cinci ani, finanţări nerambursabile de la stat.

Potrivit Ziarului Ring, în acest an, fundaţia a obţinut de la Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) finanţări nerambursabile de aproximativ 5.500 de euro. DRI, aflat în subordinea primului-ministru şi finanţat din bugetul Secretariatului General al Guvernului, a încheiat şi în 2010 un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Autonomia culturală pentru minorităţi, o rezolvare?", al Fundaţiei "Dr. Bernady Gyorgy".

Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 8.600 de euro. În plus, ONG-ul a primit, de la buget, alţi aproximativ 8.100 de euro în 2009.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a respins acuzaţiile în legătură cu fundaţia culturală la care este preşedinte şi a spus că reprezintă "o dezinformare, un balon direcţionat".
"Este vorba de o dezinformare, de un balon care a fost evident direcţionat, nu întâmplător fără a aştepta răspunsul de la noi, iar după-amiază a venit această întrebare la mine şi deja titlul era scris", a afirmat Borbely.
El a adăugat că această fundaţie nu este a sa, ci el îndeplineşte funcţia nerenumerată de preşedinte şi că a trecut-o în declaraţia de interese.

Despre fondurile pe care fundaţia le primeşte de la Departamentul de Relaţii Interetnice, Laszlo Borbely a spus: "Fundaţia primeşte aceste fonduri şi de la DRI şi din alte fonduri care sunt la dispoziţia oricărei fundaţii culturale".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite