Fundaţia „Casa Mea“ rămâne autorizată deşi a abandonat trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia „Casa Mea“ rămâne autorizată deşi a abandonat trei copii
Fundaţia „Casa Mea“ rămâne autorizată deşi a abandonat trei copii

Un control al Direcţiei de Muncă Braşov a clasat cazul fundaţiei care a abandonat trei copii, pentru că nu există motive (?) pentru retragerea autorizaţiei de funcţionare. 

Fundaţia „Casa mea“ a fost mediul în care Maria, Ovidiu şi Amalia, au trăit până acum mai bine de o lună, când preşedinta instituţiei a hotărât că nu mai este loc pentru ei aici, deoarece îi influenţează negativ pe ceilalţi cinci minori pe care-i are în îngrijire.

ÎNTREAGA POVESTE CUM AU FOST ABANDONAŢI COPII CA NIŞTE BAGAJE, CITIŢI-O AICI

Atunci, Janis Calos a hotărât să-i facă „pachet“ şi i-a abandonat  la uşa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov. „Nu am avut încotro (?? - n.r.). Am discutat de foarte multe ori cu reprezentanţii Protecţiei Copilului să mă ajute să rezolvăm problemele acestor copii, dar ei nu au făcut nimic ca să schimbe situaţia. În disperare de cauză, am hotărât, spre binele celorlalţi copii, să-i duc în altă parte. Nu vă imaginaţi că i-am aruncat pur şi simplu acolo. Este o mare minciună. Sunt de cinci ani în România, ca voluntar, am adoptat o fetiţă aici, nu-mi doresc decât să protejez copiii“, ne-a spus Janis Calos, preşedinta fundaţiei „Casa Mea“, din Prejmer.
Ea a adăugat că nu ne poate dezvălui ce probleme aveau copiii, pentru că este confidenţial şi vrea să protejeze atât imaginea celor trei minori, cât şi a instituţiei pe care o conduce.

Fundaţia, fără probleme

După incident, reprezentanţii DGASPC au depus o sesizare la Direcţia de Muncă, în care se plângeau de comportamentul inadecvat al conducerii şi sugerau retragerea autorizaţiei de funcţionare, mai ales că în centru au mai rămas încă cinci copii.
„Cele două probleme sunt absolut distincte: problema cu copiii trebuie discutată cu Protecţia Copilului, să-şi stabilească exact priorităţile şi să realizeze monitorizare periodică aici. De asemenea, o comisie de autorizare pentru fundaţii s-a prezentat la faţa locului şi a constatat că nu există puncte atacabile pentru retragerea autorizaţiei. Le-am dat doar termen să-şi angajeze psiholog, pentru că plecase cu câteva zile în urmă. Din evaluarea noastră nu a reieşit că fundaţia ar avea vreo problemă“, a spus Florin Costin, şeful Direcţiei de Muncă Braşov.

Copiii au primit altă măsură de protecţie

Ovidiu, Amalia şi Maria au fost instituţionalizaţi la Complexul de Servicii Tărlungeni. Ovidiu la căsuţa de tip familial „Patrocle“ şi fetele la Căsuţa de tip familial „Lizuca“, aflate în acelaşi perimetru, dar separate pe sexe.
„Nu am cunoştinţă să fi existat conflicte între noi şi Fundaţia «Casa Mea». Ştiu doar că motivul pe care l-a invocat Janis Calos a fost că cei trei minori îi instigă pe ceilalţi şi că nu-i mai poate îngriji. Acum, Tribunalul pentru Minori a instituit o altă măsură de protecţie şi copiii sunt foarte bine. Nu ne rămâne decât să facem verificări «la sânge», să vedem cum evoluează ceilalţi cinci copii de acolo, dar din rapoartele colegei care se ocupă de asta, rezultă că totul este în regulă“, a spus Radu Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC. 

Astfel, autorităţile au pus „capac“ acestui incident. Până la următorul…

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite