Funcţionarii Primăriei îşi păstrează scaunele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia va avea, în 2010, un total de peste 700 de angajaţi, la fel ca în acest an. Locuitorii oraşului cred însă că este nevoie de o reducere a birocraţiei şi de stabilirea numărului de angajaţi în raport cu numărul locuitorilor.

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat săptămâna trecută statul de funcţii publice al Primăriei pentru anul 2010. Potrivit documentului, administraţia locală din Alba Iulia poate avea anul viitor maxim 325 de funcţionari publici. Planul de ocupare a funcţiilor publice a fost transmis Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, de unde s-a primit un răspuns favorabil.
 
La numărul funcţionarilor publici se adaugă cel al personalului contractual, care se ridică la aproximativ 400 de persoane. În total, Primăria Alba Iulia va avea ceva mai mult de 700 de angajaţi, număr aproape egal cu cel din acest an.

Raport în funcţie de numărul locuitorilor

„Vor fi făcute, probabil, anumite disponibilizări de personal, dar nu se ştie exact când anume şi despre câte posturi este vorba“, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Acesta a ţinut să precizeze faptul că aparatul de specialitate al primarului are aproximativ 120 de angajaţi. Locuitorii oraşului au păreri împărţite în legătură cu numărul funcţionarilor din Primărie.
 
„Pe fondul crizei actuale, când se fac restructurări de personal pentru reducerea cheltuielilor, numărul acestora mi se pare totuşi mare. Într-adevăr, e greu de apreciat volumul de muncă. Ar fi bine să se facă o centralizare a tuturor datelor în format electronic, iar birocraţia redusă. Dacă ne-am modernizat şi există acces la atâtea calculatoare şi programe, cred că ar trebui să se rezolve mai multe probleme“, a spus Iosif Fekete (51 de ani), strungar. Acesta consideră că numărul angajaţilor Primăriei ar trebui raportat la numărul de locuitori.

Valentina Stan spune că este nevoie de personal calificat. „Consider că numărul angajaţilor trebuie să fie proporţional cu volumul de muncă depus. Degeaba sunt foarte mulţi şi nu au dozate responsabilităţile. De asemenea, pentru a fi eficient, personalul trebuie să fie calificat în domeniul respectiv“, a spus Valentina Stan (33 de ani), de profesie economist. Aceasta a completat că fiecare om trebuie să se găsească în locul potrivit şi la serviciu.
 
„Spre exemplu, nu cred că ar putea să facă un sociolog treaba unui arhitect. Ştiu că în Consiliul Local Alba Iulia, comisiile de specialitate nu sunt formate întotdeauna de oamenii cu pregătire în domeniu, iar acest lucru nu mi se pare firesc“, a mai spus femeia. „Important nu este numărul angajaţilor, ci dacă aceştia îşi fac treaba sau nu“, a spus, la rândul său, Ion Şerbanu (80 de ani), pensionar.

325
de funcţionari publici va putea avea Primăria în 2010

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite