Fructele pe jumătate stricate, căutate de pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii cumpără banane aproape alterate, deoarece acestea au preţuri mai mici

Produsele ieftine si de proastă calitate se vând bine pe timp de criză. Comercianţii expun la vânzare marfă pe mai multe categorii. Cu cât produsele sunt mai proaspete şi arată mai bine, cu atât sunt mai scumpe. În Piaţa Centrală din Târgu-Jiu se vând şi fructe aproape degerate.
Azi-dimineaţă un kilogram de banane  proaspete era 6,5 lei, iar cele înegrite şi aproape stricate se vindeau cu 2,5 lei kilogramul. Chiar dacă sunt produse proaspete din belşug pe tarabe, fructele alterate sunt la mare căutare deoarece sunt mai ieftine. La fel se comercializau şi merele sau portocalele. „Oamenii cumpără portocale cu 3 lei/kg, dar sunt de calitatea a II-a, mai au câte o pată neagră sau sunt puţin alterate. Am şi portocale calitatea I, cu 6 lei/kg, dar nu se vând aşa bine”, spune o comerciantă din Piaţa Centrală.
Bătrânii dau iama la bananele alterate
Când fructele încep să se strice, comercianţii reduc foarte mult din preţuri, numai să nu  rămână cu marfa pe tarabe. Pentru pensionari, reducerile reprezintă o mană picată din cer. Chiar şi în ziua de pensie, bătrânii nu se încumetă să cheltuiască banii pe produsele cu preţuri mari, ci se îndreaptă tot către cele ieftine.
„Îmi plac bananele şi portocalele, dar alea mari şi frumoase sunt scumpe şi eu nu am bani.  De fiecare dată vin la piaţă şi cumpăr banane cu coaja neagră şi nu îmi fac rău. Sunt mai coapte şi mai dulci“, precizează Ion Schintea, un pensionar în vârstă de 85 de ani din Târgu-Jiu.
Diferenţele de temperatură strică fructele
Comercianţii precizează că de multe ori marfa se alterează din cauza temperaturii. „Seara, când ajung cu marfa acasă, o pun în depozit, iar dimineaţa, când vin la piaţă, pe la ora 7.30, este foarte frig. Bananele şi se schimbă imediat la culoare. Îngheaţă foarte repede şi li se înnnegreşte coaja. Cu toate acestea, se vând foarte bine“, a declarat astăzi Maria Toma, comerciantă în Piaţa Centrală din Târgu-Jiu.
Acesta suţine că medicii pediatri trimit mămicile să cumpere pentru bebeluşi banane mai coapte, pentru că sunt bune în cazul enterocolitelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite