Baia Mare: Poliţia de Frontieră a capturat un utilaj de mare tonaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baia Mare: Poliţia de Frontieră a capturat un utilaj de mare tonaj
Baia Mare: Poliţia de Frontieră a capturat un utilaj de mare tonaj

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au găsit în incinta unei societăţi comerciale din Baia Mare un utilaj de mare tonaj, în valoare de 140.000 euro, care figurează ca fiind furat din Italia, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), Iulia Stan, a declarat, miercuri, că utilajul a fost găsit în timpul unei acţiuni organizate de poliţiştii de frontieră, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Maramureş.

"Au fost obţinute noi date şi informaţii pe linia traficului internaţional de autovehicule furate din străinătate, iar în baza acestora în 14 septembrie a fost găsit în incinta unei societăţi comerciale din Baia Mare încă un utilaj de mare tonaj, marca Hyundai, care figurează ca fiind furat din Italia", a spus Iulia Stan.

Potrivit acestuia, seria de saşiu a autovehiculului de pe utilaj a fost falsificată.

Administratorul firmei unde a fost găsit utilajul este un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Bacău, de la care poliţiştii de frontieră au mai ridicat, în 8 septembrie, un exacavator furat tot din Italia, în luna noiembrie a anului trecut.

Administratorului firmei i-a fost întocmit dosar penal pentru complicitate la furt, fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune, iar utilajul a fost indisponibilizat.

Conform IJPF Maramureş, poliţiştii de frontieră au găsit, de la începutul anului şi până în prezent, peste 30 de autovehicule furate, însă numărul total al acestora este mult mai mare pentru că o parte dintre acestea au fost identificate de procurorii DIICOT, de poliţişti, precum şi de jandarmi.

Investigaţiile în dosarele de trafic cu autoturisme şi utilaje furate din străinătate şi aduse în Maramureş, în zona Borşa-Vişeu, au început în primăvara acestui an, iar de atunci şi până în luna iunie au fost puse sub acuzare peste 30 de persoane, care sunt cercetate pentru furt, complicitate la furt şi tăinuire.

La începutul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră maramureşeni au ridicat, din curţile unor societăţi din Baia Mare şi Nistru, două utilaje de mare tonaj, în valoare de 260.000 de euro, existând suspiciunea că acestea ar fi fost furate din străinătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite