Frig în casele constănţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Constanţei au rămas fără căldură şi apă caldă. În urma spargerii unei conducte magistrale, locatarii din cartierele Medeea, Brătianu, Inel II, Inel I, Tomis III, Tomis IV, Tomis Nord şi Faleză Nord au stat două zile în frig.

Temperaturile în apartamente au arătat sub 20 de grade Celsius, şi ne referim la locuinţele izolate termic. Mercurul termometrelor a scăzut ceva mai mult în apartamentele fără izolaţie şi expuse vântului, aşa cum este şi cel al familiei Chiscan din Constanţa, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea lacului Siutghiol.

„Noi locuim la etajul nouă şi suntem expuşi vântului. E frig în casă, iar eu abia mi-am revenit după o răceală. Ne-am văzut nevoiţi să apelăm la aerul condiţionat pe timpul nopţii, în casă fiind prea rece“, ne-a declarat Isabella Chiscan.

Oamenii spun că au fost nevoiţi să se îmbrace bine, să nu se îmbolnăvească. „Spăl vasele cu apă rece şi deja sunt răcită.  Am dat drumul la gaze ca să încălzesc măcar bucătăria, dar în casă stăm sub plapumă“, ne-a declarat Anişoara Popa, o constănţeancă din Tomis Nord, unul dintre cartierele afectate de întreruperea furnizării agentului termic.

Frigul a pus stăpânire pe casele oamenilor de sâmbătă, când pe magistrala II s-a produs o avarie. Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) au fost înştiinţaţi de producătorul CET Palas că defecţiunea urma să fie remediată tot sâmbătă, în jurul orei 18.00, dar jumătate din populaţia Constanţei şi-a petrecut noaptea de sâmbătă şi ziua de duminică în frig, în condiţiile în care temperaturile exterioare scăzuseră cu aproape cinci grade sub zero în timpul  nopţii.

Reprezentanţii CET, de negăsit

Singurele informaţii cu privire la situaţia avariei au fost furnizate de RADET Constanţa, potrivt căruia defecţiunea s-a înregistrat în zona Inel I din oraş, unde a ajuns o echipă de intervenţie a CET.

Potrivit RADET, ieri, începând cu ora 14.00, CET a încercat să umple instalaţia cu agent termic, dar pe porţiuni mici, pentru a fi evitată provocarea unei noi avarii.

Abia aseară, în jurul orei 20.00, caloriferele locatarilor din Tomis Nord începuseră să se dezmorţească, dar oamenii nu aveau încă apă caldă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite