Fratele preşedintelui neagă orice implicare în operaţiuni de comerţ cu arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea, fratele mai mic al preşedintelui Traian Băsescu neagă toate acuzaţiile de trafic cu armament pe care le-a formulat  jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Mircea Băsescu a precizat, printr-un comunicat, că activitatea de depozitare a containerelor cu marfă aflate în tranzit prin portul Constanţa se face sub supravegherea vămii, singura care răspunde de conţinutul lor.

Mai citeşte şi:
Mircea Băsescu, convins să se lase de afacerile cu arme
Traian Băsescu despre fratele lui: "A semnat pentru o firmă şi a fost înregistrat în altă firmă"
Băsescu: De duşmani te poţi apăra, dar e extrem de greu să te aperi de propriul frate

"Nu sunt şi nu am fost niciodată implicat în operaţiuni de comerţ cu arme sau explozibili. Povestea însăilată de ziaristul Sorin Roşca Stănescu nu are nici o legătură cu activitatea pe care eu o desfăşor în portul Constanţa, ca manager al unei societăţi comerciale", a transmis Mircea Băsescu.

"În timpul staţionării în port şi a tranzitului până la destinaţie, containerele sunt sigilate şi singura instituţie care răspunde de conţinutul lor este vama. Acest tip de operaţiuni se prestează pentru toate firmele care prezintă documentele legale pentru marfa importată, exportată sau aflată în tranzit", a precizat în comunicat fratele preşedintelui.

Cornel Purcărea, fost şef Romagro, a declarat pentru NewsIn că Mircea Băsescu ar fi fost implicat în afacerea cu explozibili, însă ar fi aflat despre conţinutul containerelor doar când încărcătura a ajuns în portul Constanţa, el punând la dispoziţie un utilaj pentru manipularea substanţelor.

 "Mircea Băsescu nici nu ştia ce se transporta acolo. L-am rugat să îmi dea un utilaj pentru manipularea celor trei containere, iar el mi-a dat un tractor. Asta a fost tot. Desigur, că după ce a ajuns nava în port a aflat despre ce e vorba, pentru că erau toate autorităţile acolo: poliţia transporturi, poliţia portuară, poliţia de frontieră şi aşa mai departe", a spus Purcărea, care a fost de altfel  implicat în afacere.

Potrivit lui Cornel Purcărea, transportul nu ar fi putut să se facă fără ca autorităţile statului să afle. "Nu aveam cum să fac acest transport fără ca autorităţile statului să ştie, pentru că am nevoie de maşini speciale cu certificat ADR (n.r. maşini special modificate pentru a transporta materiale periculoase) şi de şoferi cu licenţă pentru asta", a explicat Cornel Purcărea.

El a declarat că transportul a constat în trei containere cu explozibili NATO provenind din Taiwan, care urmau să fie distruşi la Uzina Mecanică din Băbeni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite