Al-Qaida a ameninţat Franţa că se va răzbuna pentru episodul cu burka

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al-Qaida a ameninţat Franţa că se va răzbuna pentru episodul cu burka
Al-Qaida a ameninţat Franţa că se va răzbuna pentru episodul cu burka

Organizaţia teroristă al-Qaida a ameninţat Franţa că se va răzbuna "prin orice mijloace şi oricând se iveşte ocazia", în răspuns la dezbaterile privind interzicerea vălului islamic tradiţional, burka.

Mai citiţi şi:
VIDEO Sarkozy şi-a exprimat dezgustul faţă de vălul islamic: "Burka nu este binevenită în Franţa"


Potrivit unei declaraţii de pe site-urile islamiste, şeful al-Qaida din Africa, Abu Musab Abdul Wadud, a zis că "nu vom tolera astfel de provocări şi ne vom răzbuna pe Franţa".

Afirmaţia a venit la cinci zile după ce preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a declarat că "nu putem accepta în ţara noastră femei prizoniere în spatele unui grilaj, rupte de orice viaţă socială, private de orice identitate".

Momentan o comisie de 32 de parlamentari francezi cercetează dacă burka încalcă sau nu principiile constituţiei franceze. Concluziile şi recomandările trebuie să fie gata în maxim şase luni.

Wadud a spus că gestul Franţei vine în condiţiile în care "şi femeile lor ne invadează teritoriile, sumar îmbrăcate, sfidând astfel credinţa islamică".

"Ieri au atacat burka, poate mâine vor defăima şi stâlpii credinţei noastre precum rugăciunea, postul  sau pelerinajul", a mai zis liderul al-Qaida.

Parlamentul francez a adoptat în 2004 o lege potrivit căreia fetelor musulmane le este interzis să poarte batice în şcoli. Aceeaşi lege a interzis şi alte însemne religioase precum turbanele Sikh, crucifixurile creştine şi fesurile evreilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite