Rusia cumpără o navă de război de la Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia cumpără o navă de război de la Franţa
Rusia cumpără o navă de război de la Franţa

Moscova intenţionează să cumpere o navă port-elicopter de atac amfibie franceză, din clasa Mistral, în contextul în care Kremlinul doreşte să-şi reafirme anvergura globală, informează agenţia de presă RIA Novosti, preluată de AP.

Amiralul Oleg Burţev a declarat pentru agenţia menţionată că Ministerul rus al Apărării intenţionează totodată să obţină licenţa pentru producerea a patru noi nave din clasa Mistral în Rusia, sub coordonarea unor ingineri francezi.

Nava Mistral este capabilă să poarte peste o duzină de elicoptere, alături de zeci de tancuri şi alte vehicule blindate şi este adaptată pentru misiuni ce vizează proiectarea puterii navale ruse în zone aflate la distanţă.

Amiralul Burţev a mai afirmat că navele vor face parte din flota Rusiei din Arctica şi Pacific.

Potrivit AP, este vorba de prima achiziţionare de acest fel de la un stat membru în NATO, lucru ce ar putea spori îngrijorarea unora dintre vecinii ex sovietici ai Moscovei.

France Prese precizează că Franţa va trimite în Rusia nava port-elicopter în noimbrie, în scop demonstrativ.

''În noiembrie, nava port-elicopter din clasa Mistral va sosi în vizită la Sankt Petersburg'', a precizat Burţev.

AFP aminteşte că la 19 septembrie, Ministerul rus al Apărării a confirmat oficial că sunt în curs negocieri cu Parisul pentru achiziţionarea unei nave port-elicopter de asalt amfibie. Este a doua cea mai mare navă de război franceză, după port-avionul Charles de Gaulle.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite