Francezii trimit un nou ajutor umanitar în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa a trimis şi în acest an un convoi umanitar către comuna Vâlcele, din judeţul Buzău. Convoiul a plecat miercuri din localitatea franceză Trebeurden, informează site-ul ouest-france.fr.

Acţiunea este organizată de locuitori ai acestei localităţi care fac parte din grupul Solidarite.

"În acest an, 93 de metri cubi de îmbrăcăminte şi diverse materiale vor fi transportate. 20 de paturi electrice pentru transport medicalizat oferite de întreprinderea Medicamor din Lannion, de o valoare de 16.000 de euro, şi patru din partea centrului spitalicesc din Trestel care furnizează de asemenea şapte paturi pliante pentru copii", a afirmat Gerard Chartiem, responsabil al grupului Solidarite.

La acestea se mai adaugă 50 de pătuţuri pentru copiii de creşă, 1.300 de kilograme de jucării şi 70 de metri cubi de îmbrăcăminte.

După comuna Vâlcele, convoiul se va duce la spitalul din Râmnicu Sărat, unde va face de asemenea o haltă, pentru prima oară, la parohia ortodoxă Sfântul Nicolae.

Convoiul urmează să se întoarcă sâmbătă 15 mai în Trebeurden după un periplu de solidaritate de peste 6.000 de kilometri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite