Francezii au cea mai bună calitate a vieţii, britanicii cea mai scăzută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezii au cea mai bună calitate a vieţii, britanicii cea mai scăzută
Francezii au cea mai bună calitate a vieţii, britanicii cea mai scăzută

Franţa oferă cea mai bună calitate a vieţii pentru locuitorii săi, la polul opus aflându-se Marea Britanie, în pofida celor mai ridicate venituri din zece state europene incluse într-un studiu comparativ realizat de site-ul britanic uSwitch.com, informează AFP.

Britanicii muncesc trei ani în plus, au vacanţele cele mai scurte şi mor cu doi ani mai devreme decât francezii, de pildă. Ei plătesc mai mult decât media europenilor pentru carburant, alimente, alcool şi ţigări.

Tot Marea Britanie este ultima şi în privinţa cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie, raportate la PIB, având o speranţă de viaţă sub media celor zece state studiate.

Francezii, în schimb, se pensionează mai devreme, trăiesc mai mult şi beneficiază de concedii mai lungi decât media europeană. Veniturile mai scăzute sunt compensate de unele din preţurile cele mai mici la alimente, alcool, electricitate şi gaz.

"Câştigăm substanţial mai mult decât vecinii noştri europeni, dar acest nivel al veniturilor este necesar pentru a avea un acoperiş deasupra capului, mâncare pe masă şi pentru a ne încălzi locuinţele", a concluzionat Ann Robinson, una din autoarele studiului britanic.

Site-ul a utilizat anchete similare realizate pe baza a 17 criterii în Franţa, Spania, Danemarca, Olanda, Germania, Polonia, Italia, Suedia, Irlanda şi Marea Britanie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite