Fraierii lui Nati Meir, momiţi cu bani falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraierii lui Nati Meir, momiţi cu bani falşi
Fraierii lui Nati Meir, momiţi cu bani falşi

Politicianul l-a plătit cu 50.000 de euro falşi pe manelistul Adi Minune pentru a-i compune imnul de candidat prezidenţial. Impresarul artistului a depus plângere. Nati Meir a primit, aseară, mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzat de distribuire de monedă falsă şi înşelăciune.

Poliţiştii de la Crimă Organizată au percheziţionat, luni, biroul politicianului Nati Meir (54 de ani), după ce au primit o sesizare potrivit căreia acesta ar fi înşelat mai multe persoane în timpul precampaniei sale pentru alegerile prezidenţiale. În urma percheziţiei au fost ridicate 1.525 de bancnote de 500 de euro, inscripţionate cu “Bon pour un tour specimen”, reprezentând suma de 762.500 de euro.

Adi Minune, ţepuit cu 50.000 de euro

Unul dintre reclamanţii lui Nati Meir este Marius Dumitru, impresarul manelistului Adi Minune (Adrian Simionescu). Astfel, politicianul i-a cerut lui Minune să-i compună imnul de campanie şi să susţină câteva concerte. La 13 septembrie, managerul manelistului a primit de la Meir un plic sigilat pe ambele părţi, în care ar fi trebuit să fie suma de 50.000 de euro.

Politicianul i-a cerut impresarului să nu deschidă plicul până la 20 septembrie, când artistul ar fi trebuit deja să fi onorat clauzele stipulate într-un contract de colaborare, semnat de ambele părţi. În caz contrar, Minune avea de plătit către Meir suma de 50.000 de euro. Manelistul i-a cerut însă impresarului să deschidă plicul şi a descoperit că banii erau falşi. Ulterior, Meir a încercat să se „revanşeze“ faţă de manelist şi i-a semnat o filă CEC, care însă era fără acoperire.

Împrumuturi cu bani falşi

image

Banii erau aşezaţi în pachete, pe mijloc fiind pusă o bandă din hârtie, care acoperea inscripţia „Bon pour un tour specimen“

Silvian Ilie Filoti, starostele rromilor din cartierul craiovean Faţa Luncii, şi prietenul acestuia, Ştefan Ilinca, au fost şi ei înşelaţi de Nati Meir. Cei doi s-au prezentat ieri, la Parchetul Capitalei, unde au declarat că Meir nu a respectat o înţelegere legată de obţinerea unor împrumuturi de 942.875 de euro, respectiv 671.152 de euro, deşi acesta luase deja un comision consistent şi le ceruse ipoteci imobiliare drept garanţie. În momentul în care ar fi trebuit să ia împrumutul de la Meir, Silvian Filoti a constatat că, în plicul în care trebuiau să fie câteva sute de mii de euro se aflau doar bancnote false.

Trecut dubios

Nati Meir a fost anchetat în mai multe dosare, fiind deja trimis în judecată în unul dintre acestea, la 11 decembrie 2006, pentru fals intelectual şi evaziune fiscală. În perioada 2000- 2005, politicianul a înşelat 129 de persoane, printre care şi unele din Republica Moldova, promiţându-le locuri de muncă în Israel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite