Fotbalul continuă să fie finanţat pe şest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în rândul consilierilor, în special datorită manierei de promovare a hotărârii.Consilierii judeţeni bihoreni au adoptat miercuri, în şedinţă extraordinară, rectificarea bugetară. Banii au

în rândul consilierilor, în special datorită manierei de promovare a hotărârii.
Consilierii judeţeni bihoreni au adoptat miercuri, în şedinţă extraordinară, rectificarea bugetară. Banii au fost împărţiţi între învăţământ - 8 miliarde ROL - şi echipa de fotbal Bihor - 7 miliarde, în prezent lideră a Seriei a III-a, în campionatul Diviziei B. După doar o oră de la votarea proiectului, consilierii locali orădeni au adoptat şi ei decizia, prin care profesorii, dar şi fotbaliştii bihoreni îşi vor încasa de urgenţă salariile restante.

Egalitate între banii profesorilor şi cei ai fotbaliştilor
Decizia de a adopta un buget nedefalcat i-a supărat pe consilierii judeţeni, care au aflat doar ulterior destinaţia banilor. Consilierul judeţean ştefan Dulău ne-a declarat că a primit mapa cu proiectele cu o jumătate de oră înaintea şedinţei, şi sumele nu erau defalcate. Dulău ne-a spus că nu este de acord cu finanţarea echipelor neperformante, considerând că, şi dacă vor reveni în prima divizie, fotbaliştii orădeni nu vor avea o viaţă îndelungată aici. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, ştefan Sereni, ne-a confirmat că urgenţa era dată de salariile profesorilor şi ale fotbaliştilor. "A venit în ultimul moment decizia de la Ministerul Educaţiei. Comisia de buget-finanţe a discutat destinaţia banilor", ne-a justificat Sereni graba cu care s-au introdus proiectele.

FC Bihor stă în banii publici
Bugetul echipei de fotbal este de aproape 40 miliarde ROL pe sezon, din care câte 15 miliarde sunt asigurate de Consiliul Judeţean, respectiv de Consiliul Local. O mică parte, circa 10 miliarde, sunt venituri proprii, ne-a declarat Vlad Sturz, ofiţerul de presă al echipei. Echipa concurentă la promovarea în prima divizie, Liberty Salonta, aflată pe locul secund, cu acelaşi număr de puncte, se finanţează doar prin fonduri private. În contrast, la Cluj, atât Universitatea, cât şi CFR, care este un club privat, sunt finanţate consistent de la bugetele Consiliului Local, cu aproape jumătate din bugetul pe sezon, cu sume superioare celorlalte sporturi. Zălăoanii au renunţat să mai sprijine echipa lor, care s-a desfiinţat, iar băimărenii, sătmărenii şi hunedorenii mai dau bani, deşi echipele se chinuiesc pentru promovare sau supravieţuire în divizia secundă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite