Fostul vicepreşedinte american Richard Cheney are implantată o pompă cardiacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte american, Richard (Dick) Cheney, a anunţat ieri că i-a fost instalată o pompă cardiacă, într-o intervenţie chirurgicală realizată săptămâna trecută, relatează AFP.

Pompa, destinată ameliorării modului în care funcţionează inima, i-a fost instalată într-un spital din Fairfax, în Virginia (est), în apropiere de Washington.

În vârstă de 69 de ani, Cheney a suferit până în prezent cinci crize cardiace şi a a fost supus unui cvadruplu pontaj coronarian, în 1988. El poartă asupra sa, din 2001, un stimulator cardiac şi un defribilator. Cheney a suferit prima sa criză cardiacă la vârsta de 37 de ani.

Fostul vicepreşedinte a afirmat că operaţia a decurs bine şi că, în prezent, se "recuperează".

Richard Cheney, fostul om din umbră al administraţiei George W. Bush, era considerat de mediile politice unul dintre cei mai puternici vicepreşedinţi din istoria Statelor Unite. Cheney a fost vice preşedinte în perioada 2001 - 2009, cât timp George W. Bush s-a aflat la Casa Albă, dar s-a aflat şi în serviciul preşedinţilor Richard Nixon, Gerald Ford şi George H.W. Bush. El este un critic dur la adresa administraţiei Obama.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite