Sorin Blejnar a fost pus sub urmărire penală. Fostul şef ANAF nu are voie să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar
Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

UPDATE 18:37 "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față Blejnar Sorin, fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat. În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii că în perioada mai 2011 – iulie 2012, învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracțional organizat care a inițiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantități de motorină comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare", se precizează într-un comunicat remis de DNA.

UPDATE 11.25 Sorin Blejnar a primit interdicţie de a părăsi ţara, după audierea la DNA. El a părăsit sediul Direcţiei Anticorupţie fără a face declaraţii, şi s-a mulţumit doar să ureze zi bună jurnaliştilor.

Blejnar este audiat în calitate de complice într-un dosar de evaziune fiscală.

Procurorii susţin că o reţea alcătuită din 15 persoane a provocat un prejudiciu de 15 milioane de euro prin fraudă cu produse petroliere. Alături de Sorin Blejnar, în anchetă apar şi alte nume grele: fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă şi fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu.

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte trei persoane au primit mandate de arestare în lipsă în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Cu toţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi constituirea şi sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Mai exact, Sorin Blejnar, împreună cu Codruţ Marta sunt învinuţi că au favorizat diferite persoane să obţină profituri uriaşe din contrabanda cu petrol. Alături de aceştia mai figurează în acelaşi dosar mai multe persoane, printre care şi şeful vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu dar şi omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite