Fostul director economic al TVR, cercetat pentru înşelăciune şi fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta şefă a Direcţiei Economic din TVR Sabina Petre este cercetată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în

Fosta şefă a Direcţiei Economic din TVR Sabina Petre este cercetată de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, care a desfiinţat ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale primite de aceasta în urmă cu un an. Dosarul a fost demarat după ce noua conducere a TVR a făcut o sesizare la Parchet împotriva fostului director economic. În plângere se releva că Sabina Petre, în calitate de director economic, ar fi indus şi menţinut în eroare conducerea televiziunii când a anunţat că a participat la o conferinţă în SUA, pe teme economico-financiare, sub egida Washington Financial Aid Association, iar ea ar fi efectuat călătoria în interes personal.

TVR a arătat că există o neconcordanţă în faptul că Sabina Petre a prezentat o invitaţie la conferinţă pentru perioada 15-21 noiembrie 2005, dar, în realitate, aceasta ar fi avut loc în perioada 9-15 octombrie 2005. Sabina Petre susţine ca este nevinovată şi că TVR nu a fost prejudiciată, deoarece a plecat în SUA în urma unei sponsorizări făcute de Bank of America.

Sabina Petre, salvată de "in dubio pro reo"

Procurorii care au anchetat dosarul au decis că nu sunt probe certe pentru a demonstra vinovăţia şi că în acest caz operează pe deplin principiul "in dubio pro reo". Instanţa care a infirmat NUP-ul a mai decis ca Parchetul să solicite pe cale oficială WFAA date cu privire la calitatea participanţilor, locul conferinţei, dacă Sabina Petre a participat la această conferinţă şi unde a fost cazată. Magistraţii au mai arătat că se impun cercetări cu privire la decontarea cheltuielilor de cazare şi transport la conferinţă, cine trebuia să le suporte şi să se mai verifice dacă în Washington DC au existat două conferinţe organizate de WFAA, una în octombrie 2005 şi una în noiembrie 2005. TVR a dispus, la finalul anului trecut, desfacerea contractului individual de muncă al Sabinei Petre "din motive disciplinare", după ce a constatat că prejudiciul adus TVR prin participarea la conferinţă ar fi de aproximativ 100 milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite