Foştii directori ai Casei de Pensii Vaslui, puşi sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei foşti directori ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vaslui au fost puşi sub urmărire penală de către procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui, fiind acuzaţi că au supraevaluat

Cei trei foşti directori ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vaslui au fost puşi sub urmărire penală de către procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui, fiind acuzaţi că au supraevaluat lucrările de modernizare a sediului instituţiei.
Potrivit procurorilor, dosarul în care, iniţial, conducerea Casei de Pensii Vaslui era cercetată împreună cu fosta casieră a instituţiei a fost împărţit în trei pentru a se efectua cercetări separat, fiind vorba despre cauze diferite. Dosarul iniţial s-a disjuns în trei cauze. În prima este anchetată Zaharia Ticuţa pentru delapidare. În a doua cauză e vorba despre sumele ridicate de fosta conducere a instituţiei prin decontare pentru lucrări al căror beneficiar a fost CJP. În ceea ce priveşte al treilea dosar, cercetările sunt în faza actelor premergătoare, fiind vorba de modul cum au fost eliberate biletele de tratament. În această ultimă cauză, cea mai amplă, cercetările trebuie extinse, inclusiv la hotelurile unde au fost cazaţi beneficiarii biletelor respective. Organele de cercetare vasluiene susţin că rechizitoriile vor fi finalizate în maximum o lună. Până atunci, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra unor locuinţe şi autoturisme personale ale fostei conduceri a CJP Vaslui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite