Foştii salariaţi ai SC Mecanica Vaslui, daţi în judecată de lichidator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate din foştii salariaţi ai SC Mecanica Vaslui au fost acţionaţi în judecată de către lichidatorul judiciar, după ce acesta a descoperit că inventarul din procesele-verbale nu

Aproape jumătate din foştii salariaţi ai SC Mecanica Vaslui au fost acţionaţi în judecată de către lichidatorul judiciar, după ce acesta a descoperit că inventarul din procesele-verbale nu coincide cu ceea ce există practic în fabrică, iar prejudiciul se ridică la 17 miliarde de lei vechi.
Societatea se află în faliment de mai bine de trei ani. Potrivit lichidatorului judiciar al SC Mecanica Vaslui, Dumitru Lazăr, în urma inventarului făcut după preluarea fabricii s-a constatat că există multe utilaje dezmembrate pentru care s-au întocmit procese-verbale despre care nimeni nu mai ştie nimic. Dumitru Lazăr a precizat că cei care au distrus şi au furat utilajele trebuie să plătească, astfel încât şi statul să îşi poată recupera datoriile. Pe lângă cele peste 120 de persoane acţionate deja în instanţă, lichidatorul judiciar de la Mecanica Vaslui spune că pregăteşte alte câteva zeci de dosare şi pentru alţi salariaţi ai fabricii vasluiene. Instanţa va stabili dacă fosta conducere a SC Mecanica SA Vaslui sau foştii salariaţi se fac vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat.Lichidatorul judiciar trebuie să recupereze cele 17 miliarde de lei vechi care nu se regăsesc practic decât în procesele-verbale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite