Foşti şi actuali demnitari moldoveni, cercetaţi pentru fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2005, Departamentul pentru Luptă Antifraudă a avut în lucru peste 50 de dosare care priveau criminalitatea financiară. Totodată, în primele patru luni ale anului 2006, angajaţii DLAF au

În 2005, Departamentul pentru Luptă Antifraudă a avut în lucru peste 50 de dosare care priveau criminalitatea financiară.
Totodată, în primele patru luni ale anului 2006, angajaţii DLAF au finalizat 8 dosare, marea majoritate privind deturnări de fonduri europene. şeful DLAF, Tudor Chiuariu, a precizat la Iaşi că, în cele câteva zeci de fapte penale sesizate, sunt implicaţi şi foşti sau actuali demnitari. "Pe masa procurorilor anticorupţie se află în acest moment dosare în care sunt implicaţi demnitari de la nivel local şi central, atât din Alianţă, cât şi din opoziţie", a declarat Chiuariu. şeful DLAF s-a plâns însă că aplombul specialiştilor din cadrul departamentului se împiedică de greutatea cu care sunt administrate de instanţă cazurile sesizate: "Acest sistem greoi a fost moştenit de pe vremea lui Năstase. Sper ca măcar câteva din dosarele pe care le-am finalizat noi să îşi găsească rezolvarea şi în justiţie".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite