Fosta consilieră ministerială Camelia Andruşenco, lacrimi din boxa arestaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Andruşenco a fost arestată la data de 28 august 2011
Camelia Andruşenco a fost arestată la data de 28 august 2011

Camelia Andruşenco fosta consilieră a ministrului de Interne Cristian David, arestată preventiv pentru complicitate la trafic de influenţă, a plâns astăzi în boxa acuzaţilor.

Camelia Andruşenco este arestată în dosarul de corupţie al fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţional pentru Restituirea Proprietăţilor, Virgil Baciu. Curtea Supremă a  decis astăzi că Andruşenco şi Baciu reprezintă pericol social pentru ordinea publică şi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

„Mi-am recunoscut vinovăţia”

“Am greşit. Mi-am recunoscut vinovăţia. Vă rog să ţineţi cont de acest lucru”, a izbucnit în lacrimi femeia. Camelia Andruşenco i-a mai rugat pe magistraţi să aibe în vedere educaţia sa, trecutul său social şi profesional dar şi problemele medicale. „Nu aş putea prezenta niciun fel d epericol sociual. Porcesul va elucida toate aspectele”, a continuat aceasta. Lacrimile Cameliei Andruşenco nu i-au înduioşat pe judecătorii Curţii Supreme care a decis că aceasta să fie cercetaă în continuare în stare de arest preventiv.

Virgil Baciu: „Sunt nevinovat”

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţional pentru Restituirea Proprietăţilor, Virgil Baciu, arestat pentru fapte de corupţie a declarat, vineri, că este nevinovat, că nu şi-a traficat influenţa conferită de funcţia sa şi că DNA nu poate avea probe pentru fapte care nu există. „Nu am pretins nimănui, niciodată, nimic. Nu există nicio probă că am cerut ceva, pentru că nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu poate exista vreo probă pentru ceva ce nu există. Nu mi-am folosit funcţia în niciun fel şi nici prerogativele conferite de ea. Nu am influenţat niciun funcţionar. În schimb, ţin să arăt că flagrantul delict s-a făcut seara, procesul s-a judecat noaptea. În cazul meu a fost vorba de o justiţie nocturnă”, a susţinut, în faţa instanţei Remus Baciu.

Au refuzat să dea declaraţii

În timpul procesului Baciu şi complicea sa, Camelia Andruşenco, au refuzat să facă declaraţii, arătând doar că le menţin pe cele date la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis arestarea lor duminică, 28 august 2011. Potrivit procuorilor, în perioada iunie – august 2011, inculpatul Remus Baciu, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul Cameliei Andruşenco, de la patru persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989) o sumă de bani reprezentând aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor acordate de către A.N.R.P., pentru a face demersuri în sensul urgentării soluţionării dosarelor de despăgubiri şi remiterii despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Mai multe detalii despre ancheta DNA în acest dosar citiţi în articolul
Mafia retrocedărilor: Remus Baciu, prins în flagrant la împărţirea şpăgii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite