4,5 milioane de autoturisme Ford, ce prezintă risc de incendiu, rechemate în service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
4,5 milioane de autoturisme Ford, ce prezintă risc de incendiu, rechemate în service
4,5 milioane de autoturisme Ford, ce prezintă risc de incendiu, rechemate în service

Constructorul auto american Ford a rechemat marţi în service 4,5 milioane de autoturisme, din cauza unor defecţiuni ale sistemelor de controlare a vitezei, arată un comunicat al direcţiei americane de siguranţă a drumurilor, citat de AFP.

Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite (NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration) a alertat proprietarii de vehicule Ford în legătură cu riscurile de incendiu cu care se confruntă 4,5 milioane de autoturisme rechemate în service de Ford, a anunţat într-un comunicat agenţia, subordonată Ministerului de Transporturi.

Aceasta este ultima serie de autoturisme rechemate de Ford, dintr-un total de "circa 16 milioane autovehicule echipate cu un întrerupător defectuos al sistemului de controlare a vitezei, fabricat de Texas Instrument", mai arată comunicatul.

"Întrerupătorul permite scurgeri ale lichidului hidraulic, care, în caz de supraîncălzire, riscă să provoace incendierea autoturismului, chiar dacă acesta este în staţionare", precizează comunicatul.

"Fac apel la consumatori să fie atenţi la această alertă şi să aducă modelele vizate, pentru a fi reparate cât mai rapid", a transmis în comunicat secretarul de stat pentru transporturi, Ray LaHood.

Autoturismele rechemate marţi în service sunt modele Ford Windstars fabricate în perioada 1995-2003, Ford Excursion diesel din perioada 2000-2003, Ford F-Super Duty diesel din perioada 1993-1997, Ford Econolines din perioada 1992-2003, Ford Explorer şi Mercury Mountaineers din perioada 1995-2002, Ford Rangers fabricate în perioadele 1995-1997 şi 2001-2003, precum şi autovehicule Ford F53 fabricate în 1994.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite